MATERIAŁY DLA MEDIÓW
MATERIAŁY PRASOWE
- Jaki jest ślad wodny produktów wielkanocnych?March 15, 2024
- Biedronka i Too Good To Go uratowały milionyMarch 12, 2024
- Nowa Country Director Too Good To Go w PolsceFebruary 15, 2024
- Too Good To Go wprowadza narzędzie AI, które pomoże sprzedawcom lepiej zarządzać nadwyżkami żywnościJanuary 26, 2024
- Shell nawiązuje współpracę z Too Good To GoJanuary 19, 2024
- Zmieniamy tradycję na świątecznych stołach - badanie Too Good To GoDecember 6, 2023
- Too Good To Go wśród najlepszych aplikacji na świecie według AppleNovember 30, 2023
- Jedzenie jest często dobre dłużej… nawet 6 miesięcy po terminie? Sprawdź dlaczego!September 20, 2023
NASZA HISTORIA
Nikt nie lubi patrzeć, jak pyszne jedzenie ląduje w koszu. Niestety marnowanie jest zjawiskiem powszechnym. Nie mogliśmy już dłużej patrzeć, jak ponad 1/3 całego wyprodukowanego jedzenia ląduje na wysypisku, dlatego postanowiliśmy działać. Jedzenie jest zbyt dobre, by je wyrzucić, czyli „Too Good To Go”.
Tak zaczęła się nasza historia. Idea wykorzystania technologii, by łączyć ludzi i inspirować ich do walki z marnowaniem wywodzi się z Danii, a wkrótce rozprzestrzeniła się w wielu krajach w Europie i w USA. Misją firmy jest nadanie na nowo sensu przemysłowi spożywczemu, łączenie ludzi z miejscami, gdzie zostaje niesprzedane jedzenie w odpowiednim czasie i miejscu, by zmniejszyć zatrważającą skalę marnowania.
Koncepcja nie ma słabych stron – korzystają na niej wszyscy. Pomysł połączenia ludzi-planety-jedzenia stał się doskonałym podsumowaniem biznesu, który prowadzimy – chcemy być firmą wpływu społecznego i rozwijać się w zrównoważony sposób. Przy okazji dajemy możliwość zrobienia czegoś dobrego i... ogromną satysfakcję!
Zmarnowane jedzenie jest ogromnym problemem dla planety. System wygląda tak, że produkujemy jedzenie, które nigdy nie będzie skonsumowane, a naukowcy już dawno odkryli, jakim dużym obciążeniem dla środowiska jest produkcja spożywcza i niesprzedane jedzenie, którego nie utylizuje się w zrównoważony sposób. Too Good To Go to największy rynek do zarządzania nadwyżkami jedzenia na świecie. Łączy użytkowników z miejscami, gdzie są niesprzedane nadwyżki – dzięki temu jedzenie nie marnuje się. Użytkownicy dostają pyszny posiłek w świetnej cenie, partnerzy odzyskują straty i docierają do nowych klientów, a najbardziej korzysta planeta – to relacja WIN-WIN-WIN!
Ratując jedzenie dzięki Too Good To Go, jesteś częścią zmian. To proste! Zmniejszmy skalę marnowanego jedzenia razem!